Rietja Rietja

Boodschappen

250 gr. kipfilet in blokjes, 1 tl. djahé (gemberpoeder), 3 tl. laos, 3 tl. sambal oelek, verse gemberwortel, 10 tenen knoflook, rode (punt) paprika, bosje verse koriander, 140 gr. tomatenpuree, 200 ml. water

De keuken in!

Zet je wok op laag vuur. Knoflook, sjalot, verse gemberwortel en paprika snijden en in aparte kommetjes bewaren. Vuur onder de wok half hoog en olie erin. Doe de sambal, laos, djahé, verse gember en knoflook in de olie en roer even door. De kruiden komen nu 'tot bloei'. Zet het vuur hoog en doe de kipblokjes erbij. Goed omscheppen, even laten bakken en weer omscheppen. Doe na een minuut of 5 de sjalotjes erbij, roer ze over de bodem van de pan en schep dan alles weer om. Voeg even later de paprika toe, goed omscheppen en verder bakken. Verkruimel het bouillonblokje in het water en warm het water op, of meng met heet water uit een waterkoker. Doe de tomatenpuree daarbij en roer goed door. Zorg dat het lauw of warm is en schenk het in de pan (langs de rand, niet direct op het vlees). Goed doorroeren en even laten pruttelen op laag vuur (minimaal 5 minuten). Spoel de koriander, laat uitlekken of drogen op keukenpapier en hak het fijn. Koriander toevoegen vlak voordat je het opdient. Nog een keer doorroeren en serveren met witte rijst (bijvoorbeeld Basmatirijst). <em>Selamat makan!</em>

Duurt ongeveer: 40 minuten

Extra info - Als je een knoflookteen licht kneust door erop te slaan, komt hij daarna veel sneller uit z'n jasje. Een kruidenmengsel wordt ook wel een 'boemboe' genoemd. Schenk vloeistoffen die je toevoegt altijd tegen de rand van de pan, zodat de vloeistof op temperatuur komt. Nooit koude vloeistoffen direct over vlees schenken, want dan kan het vlees taai worden (schrikken).

Terug naar 42keuken