7 videorecepten om je vingers bij af te likken
(Eindexamenproject Mediavormgeving Jeffrey Knol)
Krokante Kip in een Kruidig Jasje
Lekkere trek vraagt om een kipsnack. Voor bij de borrel of de avondmaaltijd.
Bereiding: 15 min.
Frituren: 4 min.
Ingrediënten:
- 2 stukken kipfilet (500 gr.)
- 2 eieren
- 1 zakje kipkruiden
- 150 gr. paneermeel
- 50 ml. melk
Kok, camera, edits en animatie: Jeffrey Knol
Muffins met chocoladevlokken
Luchtige muffins met een chocolate touch.
Bereiding: 30 min.
Oven: 20 min. op 160 graden
Nodig: muffinvormpjes (en muffinblik)
Ingrediënten:
- 100 gr. bloem
- 80 gr. suiker
- 50 gr. boter
- 50 gr. chocoladevlokken
- 3 gr. bakpoeder
- 60 ml. melk
- 1 ei
Kok, camera, edits en animatie: Jeffrey Knol
Tiramisú, bereid met lange vingers
Zoet, sponzig, chocoladig en opwekkend: net wat je nodig had. En je zet het in anderhalf uur op tafel, mmm!
Bereiding: 20 min.
In koelkast: 60 min.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 250 gr. mascarpone
- 7 el. (riet) suiker
- 2 el. marsalawijn
- 2 pakken lange vingers
- 1 grote kop sterke koffie
- 1 el. cacao
Kok, camera, edits en animatie: Jeffrey Knol
Tortilla Española met geitenkaas en peterselie
Mediterrane maaltijd in drie kwartier. Gezond, volledig en erg lekker.
Bereiding: 15 min.
Bakken: 30 min.
Ingrediënten
- 6 eieren
- 200 gr. aardappelblokjes
- 100 gr. geitenkaas
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- verse peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Kok, camera, edits en animatie: Jeffrey Knol
Carrot Cake met Banaan en Roomkaas
Wat een verrassend sponzige, zachtzoete en romige cake is dit!
Bereiding: 20 min.
Oven: 170 graden, 90 min.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 bananen
- 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
- 200 ml. zonnebloemolie
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 200 gr. poedersuiker
- 300 gr. winterpeen
- 60 gr. walnoten
- 25 gr. boter
- 8 gr, bakpoeder
- 3 el. roomkaas
- 1/2 tl. zout
- 2 tl. kaneel
Kok, camera, edits en animatie: Jeffrey Knol
Zalmwraps met dille en crème fraîche
Zalm in tortillawraps met frisse dille en lichte, maar romige crème fraîche: heerlijk bij een bruisende borrel of bijvoorbeeld bij de brunch.
Bereiding: 25 min.
Ingrediënten:
- 200 gr. gerookte zalm
- 100 gr. crème fraîche
- 1 pak tortillawraps
- halve sinaasappel
- verse dille (4 Ã 5 takjes)
- 1 teen knoflook
- peper en zout
- paprikapoeder
Kok, camera en edits en animatie: Jeffrey Knol
Chocolade Brownies met Courgette en Vanille
Courgette geeft een verrassend lekkere smaak aan Chocolade Brownies. En je maakt ze in een handomdraai.
Bereiding: 20 min.
Oven: 180 graden, 25 min.
Ingrediënten:
- 1 courgette (300 gr.)
- 250 gr. bloem
- 200 gr. suiker
- 50 gr. cacao
- 1 tl. bakpoeder
- 125 ml. olie
- 1 vanillestokje
- zout
- poedersuiker